Naredimo skupaj 108 pozdravov soncu

108 Sun Salutation

Naredimo skupaj 108 pozdravov soncu, v sredo 21. decembra ob 18h na Gosposki

21.decembra na solsticij oz. prvi zimski dan, ko je noč najdaljša, pravijo, da naj bi imel človek posebno moč. Na ta dan dobimo priložnost, da odstranimo vse staro, nepotrebno iz našega življenja in telesa. Zato se v ta namen izvaja 108 pozdravov soncu, ki pripomorejo, da se v našem telesu zgodi čiščenje na nivoju fizičnega, psihičnega in duhovnega.

Tudi samo število 108 ima simboličen pomen v različnih kulturah in filozofijah:

  • 108 je število kroglic na jogijskem molitvenem venčku – Mali, ki predstavlja praznino in neskončnost v njej.
  • 108 je število upanišad, ki sestavljajo indijske filozofske tekste imenovane Vede.
  • 108 je število imen za Šivo in Budo, itd.

Z namenom, da odstranimo, kar ne potrebujemo in ustvarimo prostor za novo, svežo, radostno energijo, bomo v sredo, 21. decembra ob 18 uri naredili 108 pozdravov soncu.

Dogodek je namenjen hvaležnosti in sprejemanju vsega kar nam je bilo v tem letu dano in kar smo si sami ustvarili. Prav tako pa je praznovanje in ponižnost do vsega novega kar nam je namenjeno in za kar smo ustvarili prostor.

Zato je priporočljivo, da pred dogodkom namenimo čas razmišljanju o tem kaj se nam je letos zgodilo. Kaj smo pripravljeni spustiti od sebe? In kaj si želimo ustvariti v novem obdobju? Natančnejši kot je naš namen, večji bo učinek. Prav tako pa dopustimo nov prostor za nepričakovano, tisto kar nas dela boljše in lepše v svojem bistvu.

Pred začetkom vadbe je priporočljivo, da popijemo veliko vode, saj je med vadbo ni priporočljivo piti. Pomembno je, da se med cikli osredotočamo na dihanje in si z dihanjem pomagamo ohraniti fokus na položaje, tudi ko se začneta telo in um upirati. Običajno gre samo za proces, ko na dan pridejo dvomi in strahovi o lastni zmogljivosti. Takrat je pomembno, da pozornost usmerimo nazaj na dihanje in v svojem ritmu nadaljujemo.

Če vam postane vadba prezahtevna, se umirite in sprostite v položaju otroka, dokler niste ponovno pripravljeni na nadaljevanje.

Ob koncu sledi daljša sprostitev v Shavasani, zato prinesite s sabo dodatna oblačila.

Dogodek je primeren za vse, ki hodijo na redne vadbe.