Kako začeti z Iyengar jogo?

Začetek spoznavanja Iyengar joge je za nekatere trd oreh. Če imaš srečo, se zaljubiš na prvi pogled; nad sistematičnim pristopom, preciznostjo, goro informacij o pravilni poravnavi drže in globokem spoznavanjem svojega telesa. Zbudijo se predvsem tisti deli telesa, za katere prej sploh nisi vedel, da obstajajo. In komaj čakaš, da izveš več, spoznaš več in posledični “muskelfiber” sprejmeš kot sladki blagoslov.

Kar nekaj pa jih spada v drugo skupino, ki se na začetnih vadbah soočajo z odporom telesa in predvsem lastnega ega. Ki spoznavajo nove omejitve. In namesto inspiracije dobijo soočanje z lastno resnico, ki govori, da je pred njimi še dolga pot. Le-ta ne gre samo navzgor. Ampak se velikokrat spusti nizko in naokrog. Koliko ovinkov in postankov narediš je odvisno od tebe. Od lastne pripravljenosti, discipline in truda, ki si jo pripravljen posvetiti raziskovanju in izboljšanju sebe. A katerokoli pot izbereš, ne zbežiš pred svojim ogledalom, ki vedno znova kaže kaj bi bilo dobro spremeniti, katere navade preoblikovati, kaj pustiti za sabo. Nekateri tega ne zdržijo in se na vadbo ne vrnejo več. Nekateri zbolijo. Nekateri pa globoko zadihajo, premagajo prvi odpor, ker verjamejo, da ni poti, ki bi bila samo navzgor. Saj se je včasih potrebno spustiti nizko, čisto na tla, da od tam dobiš najboljši odriv za skok v višino svoje rasti.

Uvajalne vadbe so namenjene začetnikom in tistim, ki že dalj časa niso bili na jogi. Na njih se učimo osnovnih jogijskih položajev, uporabe pripomočkov ter tako postopoma gradimo pravilno držo telesa, da s stabilnim temeljem nadaljujemo naprej.

V oktobru vsak ponedeljek ob 20.00 torek ob 16.00, sredo ob 16.00 in 18.30. Prijave na info@surya.si.