Izolacija, samost in osamljenost

Dragi učenci Surya joga studia,

zaradi izrednih razmer izbruha korona virusa (COVID-19), je studio od 12.3 do 28.3.2020 zaprt.

Vseeno pa vas vabim, da nadaljujete naprej s svojo jogijsko prakso znotraj vseh vej Ashtanga joge https://surya-joga-ljubljana.si/o-jogi/filozofija/, ki v svoji bogatosti vedno ponuja načine za poglabljanje in prihajanje bližje k lastni resnici, samemu sebi.

Naj vas trenutna izolacija ne naredi osamljene, ampak vas zgradi zadovoljno same.

Osamljenost, je stanje, ko se sami s sabo in drugimi, ne počutimo dobro. Do sebe in drugih gojimo pričakovanja, zahteve in iluzije. Kar dobimo nas ne izpolni in vedno bolj hlepimo po več. Počutimo se zdolgočaseno, zagrenjeno, naveličano. Nič nas ne zadovolji in nič nas ne ustavi. Želimo si nekam, kjer bi lahko pozabili nase, in se ukvarjali z drugimi. Osamljenost je odsotnost, ker ne poznamo svoje samosti. Navzoč je strah. Želimo se oklapati drugih ljudi, dogodkov, materialnih stvari, samo da bi ustvarili iluzijo (maya), da nismo sami.

Samost pa je drugačna. Je praznina znotraj zadovoljstva (samtosa). Nikamor nam ni treba iti. Sami sebi smo zadostni. Lahko se zadržimo v trenutku in pozabimo na vse kar nas definira in gradi naš ego. Lahko samo smo in delujemo iz svoje radosti. Znotraj nas pa se zgodi bogatenje, polnjenje, ki si ga želimo deliti, razdati. Hvaležni smo, da lahko delimo in hkrati nas to polni. Ustvarja se neprekinjen tok bogatenja in radosti. Postanemo ljubezen; brez pogojevanj, brez pogodb, brez poroke, zgolj iz same potrebe po dajanju.”